Over ons

Mijn naam is Marc Smeets en sinds heugenis al gek van auto’s. De lelijke eend in het bijzonder…

Vroeger door m’n tante rondgereden worden in hun blauwe eend was dan ook een waar feest. Het geluid, de vering, de voorwielen die ‘gedraaid’ zo grappig schuin staan…

Een oom van mij, destijds eigenaar van een slagerij/supermarkt in een mooi Limburgs dorp kreeg het idee om een Citroën Mehari te gaan restaureren. Het eindresultaat was een schitterende knalrode Mehari met zwart dak en mooie witte velgen. Hierin heb ik, wanneer we er op bezoek waren, vaak achter het stuur gezeten en, als klein jochie met de nodige fantasie draaiend aan het stuur, heel wat kilometers afgelegd. (zonder ook maar 1 cm van de plek te komen :D)

Enfin, de passie voor auto’s werd er niet minder op en kleine jongetjes worden groot dus het rijbewijs halen werd ervaren als een grote zege. Dat fenomenale gevoel de achterbank en bijrijdersstoel vaarwel te kunnen zeggen en zélf plaats te mogen nemen achter het stuur……… U ként dat gevoel vast wel, toch?

Enige jaren terug kocht ik een witte 2CV. Mijn officieel eerste lelijke eendje. Nadat ik mijn eendje een keer beschikbaar had gesteld als trouwauto, heeft dat het een en ander teweeg gebracht. Na de nodige jaren gewerkt te hebben in de automotive – sector, waarvan de laatste 10 jaar als eigenaar van een autopoetsbedrijf, was de stap naar een nieuwe uitdaging dan ook klein toen een bizar leuke kans zich voordeed om een aantal eendjes over te nemen. En voilà: We staan waar we nu staan.

Een nieuwe activiteit is geboren: het verhuren van 2cv’s.

Rijden in een Eendje is simpelweg geweldig! Het geluid, de geur, de enthousiast zwaaiende en nastarende medeweggebruikers, de wegligging, de wind door je haren als het dakje open gerold is… je raakt eraan verslaafd!

Maar…… uiteindelijk de eer hebben om anderen ditzelfde gevoel te laten ervaren tijdens een uniek dagje in één van onze eendjes… die glimlach bij het wegrijden, de vrolijke appjes en foto’s tussendoor, maar bovenal het enorme enthousiasme bij terugkomst in Geleen! Keer op keer weer die ultieme reactie: “Marc, je had gelijk! Het was echt leuk. We hebben genoten!”

Kijk, dààr doen we het voor! 😉

Eend rijden is een beleving, een synoniem voor onthaasten. Even de boel de boel laten en vooral genieten van het moment. Geen gedoe, geen km-registratie, geen navigatiestress of strikte inlevertijden.

Kortom: Genieten met een grote ‘G’…  in al z’n een(d)voud!

Welkom bij Eend Huren Limburg!
Marc Smeets