Over ons

Hoi! Marc hier. Al vanuit de luiers gek op alles wat wielen heeft en dan vooral: de auto! De Citroën 2cv, ofwel ‘De Lelijke Eend’ (door de Belgen ook wel liefkozend ‘Geitje’ genoemd), in het bijzonder.

Een ritje bij oom en tante op de achterbank in hun blauwe ‘Eend’ was een beleving op zich. Het geluid,  de soepele vering, het excentrieke en haast aandoenlijke uiterlijk heeft mooie herinneringen gecreëerd. Om nog maar te zwijgen over de, door een andere oom perfect gerestaureerde Citroën Mehari! (de Eend in ‘Jeep’ ornaat, zeg maar)  Het was een schitterende knalrode Mehari met zwart dak en mooie witte velgen, waarin ik als klein jochie váák achter het stuur zitten en met de nodige fantasie draaiend aan het stuur, heel wat kilometers heb afgelegd. (zonder ook maar één centimeter van de plek te komen :D)

Tja… kleine jongetjes worden groot dus het rijbewijs halen was een openbaring. Dat fenomenale gevoel de achterbank en bijrijdersstoel in te kunnen ruilen  voor de bestuurdersstoel……… Vrijheid! Je ként dat gevoel vast wel, toch?

Enige jaren terug kocht ik mijn eerste Eend. Een witte. Nadat ik mijn eendje een keer beschikbaar had gesteld als trouwauto, heeft dat wel het een en ander teweeg gebracht. Na de nodige jaren al actief te zijn in de automotive – sector, waarvan de laatste 10 jaar als eigenaar van een autopoetsbedrijf, was de stap naar een nieuwe uitdaging dan ook klein toen de ultieme kans zich voordeed om een aantal eendjes over te nemen. En voilà….

Rijden in een Eendje is simpelweg geweldig! Het geluid, de geur, enthousiast zwaaiende en nastarende medeweggebruikers, de wegligging, de wind door je haren als het dakje open gerold is… je raakt eraan verslaafd! Heb je herinneringen aan de Lelijke Eend van vroeger? Ze komen gegarandeerd allemaal weer terug.

Het is dan ook een eer om anderen ditzelfde gevoel te laten (her)beleven tijdens een onvergetelijk en uniek dagje in één van onze eendjes… Die glimlach bij het wegrijden, de vrolijke appjes en foto’s tussendoor, maar bovenal het enorme enthousiasme bij terugkomst in Geleen! Keer op keer weer die ultieme reactie:         “Marc, je had gelijk! Het was echt leuk. We hebben genoten!”

Kijk, dààr doen we het voor! 😉

Eend rijden is een beleving, op en top genieten en vooral een synoniem voor onthaasten. Even de boel de boel laten en vooral genieten van het moment. Geen gedoe, geen km-registratie, geen navigatiestress of strakke agenda planning.

Kortom: Genieten met een grote G.   In al z’n een(d)voud!

Welkom bij Eend Huren Limburg!
Marc Smeets